Varför du ska starta ett bolag innan nyår

Maximera fördelarna

Att starta ett aktiebolag är en betydande milstolpe i livet. Men när är det bäst att ta det första steget – före eller efter nyår? Att välja att etablera ditt bolag före årsskiftet kan vara strategiskt fördelaktigt av flera skäl. Genom att förbereda och registrera din verksamhet innan det gamla året tar slut kan du dra nytta av en rad fördelar, från skatteplanering till en smidig start på det nya året. Låt oss utforska varför att starta ett aktiebolag innan nyår kan vara en smart affärsstrategi.

Skattefördelar

1. Skattefördelar från första dagen

Genom att registrera bolaget före årsskiftet kan du börja dra nytta av  ditt företags skattefördelar från och med första januari. Det kan inkludera avdrag för företagskostnader, investeringar och andra affärsrelaterade utgifter.

2. Extra utdelningsutrymme

Du får extra utrymme för lågbeskattad aktieutdelning. Startar du ditt bolag innan årsskiftet, får du ett utdelningsutrymme på 204 325 kr för i år (schablonregeln 3:12 kvalificerade aktier i fåmansbolag). Utdelningsutrymmet ackumuleras sedan år för år. När det är dags att ta ut din första aktieutdelning kommer du ha möjlighet att ta ut mer lågbeskattad utdelning tack vare det extra utdelningsutrymmet.

Administrativa fördelar

3. Tid för att komma igång

Genom att starta bolaget innan nyår ger du dig själv en fördelaktig tidsram för att sätta igång med alla administrativa uppgifter. Detta innebär att du kan vara redo att börja affärsverksamheten från och med det nya året utan att förlora värdefull tid.

4. Mindre rusning

Under december kan myndigheter och registreringskontor vara mindre upptagna än i början av det nya året. Det kan innebära kortare väntetider och snabbare hantering av registreringsprocessen.

Affärsmässiga fördelar

5. Tid för planering

Genom att ha bolaget klart innan nyåret ger du dig själv tid att fokusera på affärsstrategier, marknadsföring och andra viktiga aspekter av att driva företaget, istället för att behöva hantera uppstartsformaliteter i början av det nya året.

6. Professionell image

Att ha ett etablerat bolag från början av året kan skapa en mer pålitlig och professionell image gentemot kunder, leverantörer och samarbetspartners.

Förberedelse för framtiden

7. Planering för tillväxt

Genom att ha bolaget startat innan årets slut kan du börja planera för tillväxt och långsiktiga mål från och med januari. Det ger dig tid att utarbeta affärsstrategier och implementera dem direkt i det nya året.

8. Möjligheter till finansiering

Ett redan existerande bolag kan visa sig vara mer attraktivt för investerare eller långivare. Det kan öppna dörrar för potentiella finansieringsmöjligheter eller partnerskap som kan gynna företagets tillväxt.

Att starta ett aktiebolag innan nyår kan alltså ge dig flera fördelar när det gäller skatter, administration, affärsstrategi och framtida tillväxt. Det är en investering i företagets framgång som kan ge dig en bra start på det kommande året.

Sugen på att komma igång?

Om du inte vill bekymra dig om årsredovisningar, deklarationer, fakturor och annan administration för ditt bolag - låt Rebel Work ta hand om det åt dig! Ta första steget genom att fylla i formuläret nedan så kontaktar vi dig och berättar mer.

Du verkar ha missat att fylla i ditt förnamn
Du verkar ha missat att fylla i ditt efternamn
Du verkar ha missat att fylla i din mejladress
Du verkar ha missat att fylla i ditt telefonnummer
Skicka
Genom att skicka in kontaktformuläret godkänner du att vi sparar dina uppgifter.

Tack! Vi kommer snart att kontakta dig.

Vill du skapa ett konto till webbappen? I vår webbapp kan du redan nu börja tidsrapportera, fakturera och hantera utlägg utan kostnad.
bankid ikon
Skapa konto
Hoppsan! Någonting gick snett när formuläret skulle skickas in. Vänligen försök igen. Skicka oss gärna ett mejl till info@rebelwork.se om problemet kvarstår.

Kontakta oss

Fyll i dina uppgifter och ditt meddelande så svarar vi så snabbt vi kan.
Genom att skicka in kontaktformuläret godkänner du att vi sparar dina uppgifter.

Tack! Vi återkopplar så snart vi kan!

Hoppsan! Någonting gick snett när formuläret skulle skickas in. Vänligen försök igen. Skicka oss gärna ett mejl till info@rebelwork.se om problemet kvarstår.