Från Anställd till Egenkonsult

Att våga ta steget och starta eget aktiebolag

Aktiebolag vs. Anställning

Att vara egenföretagare med ett eget aktiebolag ger flera fördelar jämfört med att vara anställd. Här är några av de främsta fördelarna:

1. Ekonomisk flexibilitet

Som egenföretagare har du möjlighet att ta kontroll över din ekonomi. Du kan själv bestämma din lön och fördela utdelning från bolaget baserat på företagets ekonomiska situation och dina egna behov. Detta ger dig större möjligheter att styra över din inkomst och anpassa den efter dina mål och livsstil.

2. Skattefördelar

Egenföretagare har tillgång till olika skattefördelar och avdrag som kan minska den totala skattebördan. Genom att utnyttja dessa förmåner kan du optimera din skattesituation och potentiellt spara pengar.

3. Större frihet och flexibilitet

Som egenföretagare har du möjlighet att styra över ditt eget arbete och tid. Du kan välja vilka uppdrag och projekt du vill arbeta med, samt bestämma din egen arbetstid och arbetsplats. Detta ger dig större frihet och flexibilitet att anpassa ditt arbetsliv efter dina egna preferenser och behov.

4. Potentiellt högre inkomst

Genom att driva ett framgångsrikt eget aktiebolag finns möjlighet till högre inkomst jämfört med att vara anställd. Som egenföretagare kan du ta del av företagets vinst genom utdelning och eventuell kapitalvinst vid försäljning av aktier. Du har också möjlighet att expandera och växa ditt företag för att öka intäkterna ytterligare.

5. Personlig och professionell utveckling

Att vara egenföretagare innebär att du tar ansvar för hela verksamheten, vilket ger dig möjlighet att utvecklas både personligen och professionellt. Du får möjlighet att lära dig nya färdigheter, ta egna beslut och driva ditt företag framåt. Denna erfarenhet och kunskap kan vara värdefull för din karriär och framtida möjligheter.

Det är viktigt att notera att eget företagande också innebär utmaningar och ansvar. Du är själv ansvarig för att säkerställa att ditt företag är framgångsrikt och att du uppfyller alla lagar och regler. Det kräver engagemang, disciplin och entreprenörsanda. Innan du tar steget att starta ett eget aktiebolag är det viktigt att noga överväga dessa faktorer och göra en realistisk bedömning av din företagsidé och din förmåga att driva ett framgångsrikt företag.

Nästa artikel: Säga upp sig ›

Ta första steget

Påbörja din resa mot egenföretagande genom att kontakta oss via formuläret - så hör vi av oss och lägger upp en plan tillsammans.

Du verkar ha missat att fylla i ditt förnamn
Du verkar ha missat att fylla i ditt efternamn
Du verkar ha missat att fylla i din mejladress
Du verkar ha missat att fylla i ditt telefonnummer
Skicka
Genom att skicka in kontaktformuläret godkänner du att vi sparar dina uppgifter.

Tack! Vi kommer snart att kontakta dig.

Vill du skapa ett konto till webbappen? I vår webbapp kan du redan nu börja tidsrapportera, fakturera och hantera utlägg utan kostnad.
bankid ikon
Skapa konto
Hoppsan! Någonting gick snett när formuläret skulle skickas in. Vänligen försök igen. Skicka oss gärna ett mejl till info@rebelwork.se om problemet kvarstår.

Kontakta oss

Fyll i dina uppgifter och ditt meddelande så svarar vi så snabbt vi kan.
Genom att skicka in kontaktformuläret godkänner du att vi sparar dina uppgifter.

Tack! Vi återkopplar så snart vi kan!

Hoppsan! Någonting gick snett när formuläret skulle skickas in. Vänligen försök igen. Skicka oss gärna ett mejl till info@rebelwork.se om problemet kvarstår.